Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskola


Skridskoskolan där vi leker, glider, busar genom bana och lär oss åka skridskor.

Här sätter våra välutbildade, pedagogiska tränare glädje i fokus för att ge bästa och roligaste förutsättningarna att lära sig åka skridskor.

Här lägger vi grunden för allt typ av skridskorelaterad idrott. Här behöver man inte välja att satsa på någon specifik idrott (exempel. konståkning eller hockey).

 

Tid: Söndagar 09:00-10:00 med start 18/9.

Tänk på att komma i god tid före passet för matrialpåtagning osv.

 

Såhär funkar det:

Beträd ej isen utan hjälm och skridskor, glöm inte vantar!

 

Samling

Vi startar alltid passet med en samling. Syftet är att skapa trygghet och berätta om de aktiviteter som väntar. Våga ramla, vi övar på att ramla och på att resa oss, tränarna är med och visar, är du som förälder med visa ditt barn att det är okej att ramla. Snart kan barnen resa sig själva, övning ger färdighet.

Upplevelse och frihet

Allsidig rörelseträning är viktig och grunden för all skridskoteknik. Alla barn åker utefter egen förmåga! Att åka skridskor under lekfulla former tränar balans, rytm, timing etc.

Teknik

Barnen får prova övningar som syftar till att träna delar ur den helhet som komma skall. Vi tar ett steg i taget! Att åka skridskor och att utveckla sin skridskoteknik är en svår och utmanande uppgift. Övning ger färdighet, ha tålamod!

Lekar och tävlingar

Lekar, stafetter eller någon form av skojig tävling ger spänning, gemenskap och alla barn deltar efter egen förmåga, detta skapar förutsättning för att alla deltagare känner sig uppskattade på ett positivt sätt.  

Avslutning

Vi avslutar alltid ett varje skridskopass med en samling. Detta för att barnen skall få reflektera över vad vi gjort och för att säga ”hej då” Det är viktigt för barn med reflektion, fråga ditt barn vad som var roligt och vad som gick bra. Var positiv och ge ditt barn beröm!

 

Mer information:

Pris/medlemsinformation...

Skridskoskolemärken Leo

Utrustning

Det här är NSK

Uppdaterad: 17 JUL 2016 23:59
Skribent: Martin Hanell
 190x74_vi_gillar
150x150_Kop_Byt_Salj
 190x190_Svenska_KF
 190x190_jamlikishall
allmänhetens åkning
 Teijas_skateshop
 190x190_birdie_birde

Postadress:
Nynäshamns Skridskoklubb - Konståkning
Rosenvägen 18
14941 Nynäshamn

Kontakt:
Tel: +4670 555 20 02
E-post: This is a mailto link

Se all info