Hoppa till sidans innehåll

Våra schyssta och kompetenta tränare.


 

190x190_Jessica

Jessica_namn

Jessica Rasiranta - Tränare

Utbildning:

- Steg 1B

25 år, sambo med Joakim. Jag har sedan 3-årsåldern tränat konståkning och varit tävlingsåkare i många år, bland annat tävlat EM i Milano samt representerat Sverige på junior VM. Slutade själv åka konståkning som 19 åring och har nu jobbat som tränare sedan några år tillbaka med utbildningen 1B. Utanför konståkningen jobbar jag som butiksbiträde.

Malin Andersson 2

 

Malin Andersson - Tränare

Jag har har sedan 3 års ålder varit aktiv inom konståkning. Jag har även under 6 års tid åkt synkro där vi korades som Sveriges bästa nybörjarlag och fick senare en andraplats i SM klass ungdom. Jag har tävlat som singelåkare och var tävlingsåkare fram tills jag var 20 års ålder.. 
Tränarkarriären började runt 2006, då gick jag grundutbildningen och var tränare för skridskoskola. Jag hade sedan ett uppehåll för att fokusera på min egna träning. Sedan återupptog jag tränarkarriären i Nacka TK 2014, där jag hade huvudansvaret för singelåkarna. Hösten 2015 startade jag och en annan tränare upp laget Team Comets.
Som tränare försöker jag vara lättsam, det ska vara enkelt att prata med mig och man ska kunna ha roligt på träningarna och även tävlingarna. Det är viktigt att lyssna på åkarna i alla olika lägen. Man får ge och ta helt enkelt.
Sen är det något jag lärt mig av alla olika tränare jag haft, så är det att av dom tränare som jag kommit bra överens med, både på isen och utanför isen, har jag presterat bäst med. Det är roligt att komma till träningarna, det känns inte jobbigt att träna. Det är en sån tränare som jag vill bli.

 

Olivia Schmiedhofer - Tränare

 

Lisa Nero - Tränare

 

190x190_Cornelia

cornelia_namn

Cornelia Andersson - Tränare för skridsko- och konståkningsskola, (Studieledig)

Utbildning:

 - Steg 1A

Cornelia har åkt konståkning sedan hon var 12 år och blev kort därefter tränare för skridskoskolan. Sedan dess har hon fortsatt vara tränare för konståkningsskolan och en konståkningsgrupp. Hon har konståkningsförbundets grundtränarutbildning och steg 1A. Cornelia har även varit tränare i projektet "Jämlikishall".Cornelia har även varit ledare i både dans och segling och därigenom gått idrottens grundtränarutbildning Plattformen. Cornelia går ett estetiskt gymnasieprogram med inriktning dans vid Stockholms Estetiska Gymnasium. 

"För mig är det viktigt att alla får ha roligt och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Jag lär ut skridskoteknik och konståkningsgrunder med hjälp av lekfulla övningar där alla kan delta. Jag vill inspirera fler till att utöva idrott så att det blir en lika viktig och rolig del i andras liv som det har varit i mitt."

190x190_Alexandra3

500x50_Alexandra_text

Alexandra Hoffman - Tränare, (föräldraledig)

Yrke: Mentorslärare i Ribbybergsskolan för å.k. 4 med bland annat idrott som ämne.

Utbildning: 

- Instruktörskurs Steg 4 B, Svenska Konståkningsförbundet

Utbildad lärare med Idrott och Hälsa som huvudämne, vid Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH), Lärarhögskolan och Stockholms Universitet. matematik, svenska, naturvetenskap, specialpedagogik, teoretiska kurser så som betyg och bedömning samt kulturanalyser och idrott och hälsa.

Idrottsinriktningskurser: Hälsa, livsstil och gestaltning 15hp, Idrott och hälsa I 30hp, Idrott och hälsa II 30hp, Idrott och hälsa III 30hp, Idrottspsykologi I 15hp - GIH, Idrotts- och arbetsfysiologi 15hp - GIH, Motiverande samtal och fysisk aktivitet ur ett folkhälsoperspektiv 7,5hp - GIH, Idrottens träningslära, kost för prestation 7,5hp – Linneuniversitetet, 

Övriga idrottsliga erfarenheter:

- Tävlingssimmare och instruktör simskola och tävlingssimmare.

- Dansare och koreograf, Södra Latins Gymnasium

- Varit ansvarig tränare för projektet "Jämlik ishall". Ett sammarbete mellan Nynäshamns kommun, Allmänna Arvsfonden och Svenska Konståkningsförbundet.

- Genom åren verksam som tränare för skridskoskola, konståkningsskola, vuxengrupp, övningar på is med funktionshindrade, skridskoteknik (hockey) och tävlingsåkare i 14 år. 

Utmärkelser: 

Svenska Idrottsledarpriset 2010 som "Årets Unga Eldsjäl” - Motiveringen löd: "Alexandra Hoffmans passion för konståkning har smittat av sig på ett helt samhälle. Sedan Alexandra kom till Nynäshamn för ett par år sedan har hon byggt upp en verksamhet som engagerar mängder av barn och ungdomar. Med sitt glada humör, sin förmåga få alla barn att känna sig sedda och ett smittande engagemang är hon omtyckt av alla. Alexandra Hoffman är Årets Unga Eldsjäl 2010." Läs mer...

Född 1987, sambo med Martin och mamma till Felicia. Uppvuxen i en aktiv familj med stort intresse för fysisk aktivitet, idrott och friluftsliv. Åkt skridskor sedan 3 års ålder, mamma åkte konståkning och pappa spelade hockey. Utöver konståkningen har Alexandra även dansat, simmat och sjungit i kör. Där föddes ett livslångt intresse för fysisk aktivitet och inte minst konståkning. För att utvecklas som tränare och vara uppdaterad har Alexandra i olika omgångar arbetat med och askulterat hos bland annat dessa tränare; Martin Landl, Susanne Olsson, Ann-Marie Carell. Alla tre steg 4B utbildade och även instruktörsutbildare.

"Jag anser att jag aldrig kommer att vara färdig i min yrkesprofession, jag kommer alltid att kunna utvecklas och anskaffa mig ny kunskap och nya synsätt. I ett pedagogiskt arbete med barn och ungdomar, min vision gällande konståkning är att alla som vill kan, det handlar om tid, vilja och målsättning samt att våga tro på sin egen förmåga. Jag är med de yngre åkarna duktig på att få dem att känna sig sedda och att tycka att konståkning/idrott och rörelse är roligt. Jag startar tidigt med mina åkare att ge dem mentala nycklar som ger dem redskap att kunna vända och kontrollera sin inställning och attityd. När de gäller äldre åkare handlar det om ett annat ledarskap. Jag kliver ur rollen som instruerande tränare och in i rollen som coach, dvs. jag ska vägleda och korrigera kroppen för att förbättra moment, inte lära ut dem. Det är otroligt viktigt att arbeta med inställning, attityd och eget ansvar. Jag skall vägleda åkarna till att kunna ta kontroll över sin träning och se sambandet mellan b.la. vikten av träningsplanering och kostens betydelse för prestation etc."

 

Uppdaterad: 01 SEP 2016 18:20
Skribent: Martin Hanell

Postadress:
Nynäshamns Skridskoklubb - Konståkning
Rosenvägen 18
14941 Nynäshamn

Kontakt:
Tel: +4670 555 20 02
E-post: This is a mailto link

Se all info